Campus vänner, hemlöshet och EU-val

Förra veckan hade Campus vänner stipendieutdelning och nätverksträff. Campus vänner är en fristående och näringslivsdriven förening som delar ut stipendier och driver projekt i syfte att stärka Campus Helsingborgs roll i regionen. Den nya styrelsen har spetsat målen för föreningen och vill skapa underlag för fler samverkansprojekt mellan studenter och näringslivet. Campus vänners styrelse och medlemmar ska ha ett stort tack för det stöd de ger till oss, som i sin tur skapar goda effekter för regionen.

Nyss avrundade jag ett möte med Anna Karin Bergman, chef för den nyinrättade Fou-enheten inom Helsingborgs stad, Björn Wäst, enhetschef inom socialförvaltningen samt Marcus Knutagård som är hemlöshetsforskare på Socialhögskolan. Tillsammans driver vi nu fram en nysatsning på det forskningsbaserade projektet Bostad Först i Helsingborgs stad. Bostad Först, som har testats internationellt med mycket goda resultat, är en metod för att få bukt med hemlösheten. Enkelt uttryckt så innebär denna att hemlösa först kvalificerar sig till en egen bostad, sedan sätts stödinsatser in.

De sista veckorna före examen eller terminsslut är intensiva för många, såväl studenter, administratörer som handledare. Själv lämnar jag strax huset i fem dagar för att presentera en krisforskningsstudie på en internationell konferens i Seattle, USA. Men innan dess ska jag rösta i EU-parlamentsvalet, vilket är en enkel sak om man är på Campus Helsingborg: man kan förtidsrösta vid receptionen.

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Helsingborg, Lunds universitet, Studenter. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt