En sorglig dag

Sent på torsdag kväll nåddes jag av uppgifter om att en student skadats allvarligt då han fallit ned från från en balkong på Bryggaregatans studenthem. Mannen avled under natten. Det som skedde var en tragisk olycka. På universitetets vägnar vill jag djupt beklaga sorgen till alla inblandade och särskilt till de anhöriga.

Fredagen har varit tung för många. Vårt mål från Campus Helsingborg har varit att stödja studenterna och att på ett värdigt sätt visa för sympati för alla drabbade. Jag tillsatte en krisgrupp hos oss tidigt i morse som hade ett krismöte med Agora, vi flaggade på halv stång och har under dagen deltagit och försökt att stödja ledsna studenter och ansvariga inom Agora. Studentprästen och vår sjuksköterska har funnits tillgängliga. Vi har bland annat genomfört ett stormöte med de duktiga studentfaddrar som arbetar med nollningen samt närvarat vid en fin minnesstund på Gustaf Adolfs kyrka. Vi har också informerat internt och svarat på frågor från nyhetsmedier.

Jag vill rikta ett särskilt stort tack till ansvariga inom Samhällsvetarkåren Agora och till alla faddrar som har gjort allt de kunnat för att hjälpa ledsna studenter på olika sätt. Fortsätt att ta hand om varandra. På måndag har vi en tyst minut i samband med insparkssamlingen på Kärnan kl 9.

 

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt