Full fart.

För några veckor sedan publicerade Helsingborgs Dagblad en omfattande granskning av Helsingborgs stads varumärkes- och kommunikationsverksamhet. Bland annat så skrev två forskare från Campus Helsingborg en kritisk debattartikel där de menade att stadens varumärke byggts top-down. Stadens kommunikationsdirektör besvarade kritiken och menade att så inte var fallet. Om lite mer än en vecka så arrangerar Campus Helsingborg och Helsingborgs stad därför ett öppet samtal här mellan forskare och praktiker som tar tag i dessa frågor och lyfter dem på en övergripande nivå – städers varumärken är en fråga som diskuteras på många platser. Alla intresserade är välkomna.

I övrigt så är det en intensiv tid här och säkert också på andra ställen. Min stabsenhet arbetar bland annat med att planera inför Campus 15års-jubileum (den 23 september firar vi hela dagen), deltagande i universitetets 350-årsjubileum, en forskningsdag i Helsingör 16 april, driver lokal-, service- och infrastrukturfrågor, marknadsför våra utbildningar och forskning, samverkar i alla möjliga sammanhang, jobbar med internationalisering och en massa annat.

Vi har inlett ett strategiarbete inom Campus Helsingborg och ska sätta nya mål för de närmaste åren. Mål som ska vara förankrade hos dem som arbetar här, studenterna och Lunds universitets ledning. Vi vill också stämma av dem med Helsingborgs stads ledning och andra viktiga intressenter. Beslutet om den nya strategin fattas av styrelsen på Campus Helsingborg i maj. En styrelse som förnyas under året med en del nya representanter från fakultetsledningarna samt en ny extern ledamot, VD Lars Dahmén från Sydsvenskan/HD.

Den 1o mars har universitetsledningen och stadens ledning ett avstämningsmöte i Rådhuset, som jag ser fram emot. Universitetets nya rektor Torbjörn von Schantz har bra koll på Campus Helsingborg sedan tidigare, som före detta dekan för naturvetenskapliga fakulteten, men det har förstås hänt en del sedan dess.

Förra veckan hade jag ett möte med representanter från studentkårerna som var givande. Vi diskuterade både högt och lågt och jag fick med mig en mängd viktiga synpunkter, inte minst på lokalerna och infrastrukturen – som jag tar vidare till LU Byggnad som har ytterst ansvar för huset.

För några dagar sedan arrangerade ingenjörsstudenterna Mässing, en återkommande arbetsmarknadsdag, på ett utmärkt vis. Nästa månad är det dags för Agora-dagen, samhällsvetarstudenternas motsvarighet.

Full fart på Campus Helsingborg.

 

 

 

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Helsingborg, Lunds universitet, Studenter. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt