Fullt hus

I strålande solsken hälsades hundratals studenter i service management, strategisk kommunikation, modevetenskap och på ämneslärarutbildningen välkomna igår vid Kärnan. Och vandrade sedan ned mot Campus Helsingborg. Förra veckan välkomnades ingenjörsstudenterna och internationella studenter och socionomerna har också startat upp. Kontrasterna är slående. För någon vecka sedan var det väldigt tyst i vårt hus. Nu är det full fart och fullt hus.

Igår kväll hade vi styrelsemöte med Campus vänner. En fristående och näringslivsdriven förening som stödjer studenter och samverkan på Campus Helsingborg med stipendier. I styrelsen sitter en imponerande skara aktörer från regionens näringsliv som ställer upp ideellt för koppla samman universitetet med omvärlden.

Det är inte bara näringslivet som ställer upp och inser betydelsen av universitetsutbildning och forskning för regional utveckling. Helsingborgs stad och Familjen Helsingborg (nordvästra Skåne) har sedan vi etablerades år 2000 stöttat utbildning, forskning och samverkan. I nya numret av studenttidningen Lundagård uppmärksammas stadens stöd positivt och jämförs med hur det står till mellan Lunds kommun och studenterna. Campus Helsingborgs relationer med sin omvärld – inte minst med studenternas potentiella arbetsmarknad – är något vi ska vara stolta över.

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Helsingborg, Lunds universitet. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt