Nedslag i mars

Så var ännu en vecka snart avverkad. En vecka full av möten och energi. Det är mycket på gång. Men fredag morgon inledde jag med att fokusera ett mindre forskningsprojekt kring krishanteringen av hästköttsskandalen som spred sig över Europa för ungefär ett år sedan. VD Jari Latvanen från Findus besökte mitt kontor och gav sin bild inifrån – och berättade om hur de hanterade den akuta krisen och strategier för att återvinna förtroendet för varumärket.

På Rektorns Ledningsråd i Lund igår diskuterades bland annat den ranking som publicerade nyligen av Times Higher Education och som sedan fått stor medial spridning. Lunds universitet och Uppsala universitet hamnade inte bland världens hundra bästa universitet på just denna ranking, som dock är metodologiskt problematisk. Detta bland annat för att den bara mäter rykte (reputation) och inte faktiska omständigheter samt för att det främst är amerikanska forskare som svarat. Vilket har inneburit att europeiska universitet hamnat på efterkälken.

Detta med krishantering och varumärkesfrågor är onekligen på tapeten både här och där. Eller så handlar det om selektiv perception från min sida.

Just nu startar öppet hus på Campus Helsingborg och vi hoppas många kommer för att lära sig mer om vilka utbildnigsprogram vi erbjuder. Nästa vecka är fullproppad. Bland annat har Campus vänner styrelsemöte och beslutar om stipendier, vi har månadsmöte för all personal, sedan en spännande lansering i Rådhuset (som jag återkommer till) och så är det arbetsmiljö- och säkerhetsmöte. Dessutom har jag ett möte med universitetsledningen där vi ska diskutera Campus Helsingborgs nuläge och framtida satsningar.

Men först är det helg.

 

 

 

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Helsingborg, Lunds universitet, Studenter. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt