Nutid och framtid

Igår hade jag ett bra möte med representanter för universitetsledningen och diskuterade Campus Helsingborgs nuläge och framtid. Om någon månad ska vi presentera var vi befinner oss för rektorns ledningsråd och under hösten fokuserar vi den nya strategin för Campus Helsingborg som ska gälla från 2015. Den handlingsorienterade strategi som gäller 2012-2014 har ett antal mål varav många faktiskt uppnåtts. Antal studenter har ökat rejält över en treårsperiod, forskningsvolymen har ökat på alla fronter, internationaliseringen har kommit igång och samverkansprojekten rullar på bra. Men det finns förstås mycket kvar att göra: till exempel kan samverkan alltid bli skarpare och forskningen växa sig ännu starkare. Fokuseringen på att bli fler studenter är borta, iallafall för nu, eftersom det saknas platser från regeringen för att expandera utbildningarna över hela landet. Men det kommer en ny vårproposition snart och där finns bland annat en nysatsning på platser på lärarutbildningen som vi hoppas har effekt också här.

Träffade nyss Anna-Karin Bergman som är ny chef för Forsknings- och utvecklingsenheten för social hållbarhet vid Helsingborgs stad. En enhet som kommer att ha ett stort utbyte med forskare här, bland annat inom Socialhögskolan, inst. för utbildningsvetenskap och inst. för service management och tjänstevetenskap. Kommunen vill utveckla mer vetenskaplig kunskap som är till gagn för olika delar i staden, bland annat socialtjänst och skola.

Nästa vecka är det studenternas Speak-Up Day på onsdag kl 16: ett utmärkt tillfälle att lyssna på studenternas kritik, lovord och behov.

Ska under helgen fundera på vad jag ska säga på Akademikernas Högskolepolitiska forum som anordnas av SACO i Stockholm den 2 april. Ska delta i en panel och presentera en vision för ”hur informationssamhället och den tekniska utvecklingen kommer att påverka lärandet och dess relation till arbetslivet”.  Hmm, inte lätt.

 

 

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Helsingborg, Lunds universitet, Studenter, Utbildningspolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt