Om bloggen

Sedan mars 2011 är Jesper Falkheimer rektor för Lunds universitet Campus Helsingborg. På denna blogg – som han själv är ansvarig utgivare för – delar han med sig av vardagen och arbetet på den före detta gummifabrik som i dag är nordvästra Skånes eget cityuniversitet. Syftet med bloggen är att synliggöra verksamheten vid Campus Helsingborg, samt bjuda in det omgivande samhället till diskussion.

Du är varmt välkommen att skriva kommentarer, men undvik ovårdat språk, personliga påhopp, spam, reklam, kränkande personuppgifter och upphovsrättsskyddat material. Alla kommentarer granskas. Material som bryter mot svensk lag eller motverkar syftet med sidan tas vid behov bort.

Om Lunds universitet

Lunds universitet är ett av Europas ledande lärosäten. Här växer morgondagens studie- och forskningsmiljöer fram ur en stark historia och tradition. Vi utbildar och forskar inom teknik, naturvetenskap, juridik, samhällsvetenskap, ekonomi, medicin, humaniora, teologi, konst, musik och teater.

47 000 studenter och 6 300 anställda från hela världen är verksamma främst i Lund, Malmö och Helsingborg. Vi samarbetar med 680 partneruniversitet i mer än 50 länder.

Lunds universitet Campus Helsingborg

Campus Helsingborg är en ung och nytänkande del av Lunds universitet. Här finns det bästa av två världar: Lunds universitets genuinitet i en ung, dynamisk och tvärvetenskaplig miljö.

På Campus Helsingborg hittas cirka 3000 studenter och 300 anställda, 20 utbildningsprogram och ungefär lika många fristående kurser.

Forskning inom olika områden bedrivs tillsammans med fakulteterna i Lund, och i samarbete med näringsliv och offentlig sektor.

Du kan följa livet på Campus genom våra nyheter och på Facebook.

 

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt