Public service

Igår arrangerade Campus Helsingborg och Helsingborgs stad en öppen diskussion om städers varumärken, city branding. Utgångspunkten var den kritiska granskning av Helsingborgs stads varumärkesarbete som publicerades av Helsingborgs Dagblad för några veckor sedan. I panelen samlade vi kommunikationsdirektören från Helsingborgs stad Micco Grönholm, forskarna i strategisk kommunikation Jörgen Eksell och Cecilia Cassinger, varumärkesforskaren Johan Anselmsson från Ekonomihögskolan samt platsmarknadsföraren Sofie Gunnarsson från Oskarshamn. Jag fick äran att moderera samtalet som finns att se i efterhand på: http://bambuser.com/v/5307317

Minst 200 personer vallfärdade till diskussionen och mindre än ett dygn efter att det avslutades har filmen på Bambuser haft nästan 400 visningar. Detta är sann och god public service: forskning och praktik möts och diskuterar samhällsfrågor. Det finns  goda exempel på liknande evenemang där universiteten blir både ett torg och en aktör i det offentliga samtalet. Men jag är övertygad om att det finns betydligt mer för universiteten att göra för att driva och delta i samhällsdiskussionen.

Tidigare samma dag hade jag först ett bra möte med avdelningen för donatorsrelationer vid Lunds universitet som arbetar med fundraising. Vi ska intensifiera samarbetet oss emellan inför universitetets 350-årsjubileum. Sedan höll jag ett kort föredrag om Campus Helsingborg för stadens äldsta Rotary-förening (grundad 1928). Intresset för högre utbildning och forskning är stort och jag fick många bra frågor. Och just nu pågår Agora-dagen hos oss: en välarrangerad arbetsmarknadsdag för våra studenter inom service management och strategisk kommunikation.

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Helsingborg. Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Är inte så enkelt… för Lunds universitet gäller ett rektorsbeslut för all verksamhet som stadgar att det inte är tillåtet med ljudupptagning eller filmning (föreläsningar et cetera är inte offentliga, undantaget disputationer). Ansvarig lärare kan dock själv besluta att det är ok om hen vill – detta bygger dock på att alla studenter i salen är med på detta. Med mera… Se: http://www.ark.lu.se/uploads/media/Regler_foer_ljudupptagning.pdf
    Mvh Jesper

  2. Håller med helt – och tänker att universitet/campus borde se till att själv kunna göra den här sortens sändningar – lika enkelt som man tänder ljuset i lokalen. Kostnaderna i dag är ytterst små, och tekniken enkel nog för alla att hantera.
    Om ni gjorde det till normal-läge att allt som skedde i rummet och skulle vara tillgängligt utanför det, och i all framtid, så skulle ni göra ännu större skillnad. Är det på plats efter sommaren, Jesper?

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt