Söktryck, ny entré och doktorander

Det är fullt tryck de sista månaderna före sommaren. Precis som det ska vara. I dagens HD kan man läsa om det ökande söktrycket till utbildningsprogram på Campus Helsingborg. I snitt har antalet sökande ökat med 15 procent sedan 2013. Och söktrycket var överlag högt redan då. Särskilt intressant är att antal förstahandssökande har ökat rejält – flera av utbildningarna här är unika och har fått en allt starkare nationell position. Att vi är en del av Lunds universitet är också en viktig bakgrundsfaktor.

Idag släpptes information och bilder på den nya entrén som ska byggas vid Knutpunkten, närmare oss och södra hamnen. Vi är många som tycker att det varit märkligt att Knutpunkten bara haft en huvudentré mot norra delen av staden, medan tusentals Campusmänniskor och människor som arbetar på företag och på kommunala förvaltningar fått vandra en konstig bakväg. Den nya entrén blir ett stort lyft och vi ser redan fram emot denna.

I lördagens HD kunde man läsa om att ombyggnationsplanerna lagts på is. Verksamheterna kan inte bära de kostnader en stor ombyggnation skulle innebära. Därmed inte sagt att vi inte är på gång med mindre ombyggnationer. LU Byggnad, som äger frågan, är nu i dialog med bland annat institutionen för utbildningsvetenskap kring förbättringar och eventuell flytt till större lokaler. Vi hoppas också kunna skapa fler studieplatser och mer kreativa studiemiljöer.

Igår hade doktorander och handledare/forskare en heldag på vackra Kulturvarvet i Helsingör. Syftet är att öka samordning och utbyte mellan doktorander och forskare inom olika verksamheter på Campus Helsingborg. Det var en givande dag där många goda idéer föddes. Faktum är att både forskningen och antalet doktorander har ökat rejält de senaste åren och att det finns ett behov av mer intern samverkan.

I eftermiddag kommer migrationsminister Tobias Billström på besök. Dels ska han få höra lite om Campus Helsingborg, dels ska han diskutera politiska frågor med ett antal utomeuropeiska internationella studenter som läser masterprogram här.

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Helsingborg, Lunds universitet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.