Uppstart på Campus Hbg

Gamla gummifabriken börjar fyllas med folk. Nästa vecka startar LTH sina högskoleingenjörsprogram samt tekniskt basår. Och måndagen därefter fylls huset av 1000-tals studenter som studerar eller ska studera service management, lärarprogrammen, strategisk kommunikation, socionomprogrammet, modevetenskap och annat. Samma vecka kommer en mängd internationella studenter från världens alla hörn. Intresset för att skaffa sig en universitetsutbildning har ökat i hela Sverige och inte minst inom vår del av Lunds universitet. Intagningspoängen är högre än tidigare på de flesta program.

Under hösten blir det fullt drag på alla fronter. Ett nytt studenthus (minst dubbelt så stort som det gamla) är beslutat och på väg att ställas i ordning. En ny mediekanal, Campusliv, för studenter av studenter är på väg, med stöd av Helsingborgs Dagblad. Vissa ombyggnationer planeras av institutioner här. Och en massa annat är på gång, som jag återkommer till så småningom

I september får vi besök av två spännande personer – notera redan nu i kalendern. Den 8 september på kvällen kommer Stefan Holm, som vann OS-guld i höjdhopp 2004, och föreläser för Helsingborgs Idrottsakademi och Campusfolk. Den 18 september kommer Margot Wallström,, ordförande i Lunds universitets styrelse och sedan nyligen åter i den politiska hetluften, och håller ett öppet föredrag för personal och studenter (kl 10.15-11.00 i u202), träffar oss inom ledningen och deltar i ett medlemsmöte för Campus vänner.

Ett tidigt välkommen till alla gamla och nya studenter – och detsamma till alla som arbetar på Campus Hbg.

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Helsingborg, Lunds universitet, Studenter. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt