Välkommen tillbaka och välkomna hit!

Förra veckan avslutades höstterminen. Idag startar vårterminen. På Campus Helsingborg startar nästan alla program på hösten så det finns få helt nya studenter på plats. Ett undantag är dock socionomprogrammet som startar både på höst- och vårterminen. Ett annat undantag är masterprogrammet i strategic public relations som nystartar hos oss efter att studenterna inlett programmet i Stirling, Skottland. Hur som helst: välkommen tillbaka och välkomna hit!

Campus Helsingborg fyllde 15 år 2015. Vad händer i år? Mycket, förstås. Det nya studenthuset invigs i april. Lunicore, ett universitetsägt studentkonsultföretag, startar ett kontor hos oss. Vi ska arrangera Forum Campus, en mötesplats för regionens näringsliv och våra verksamheter, den 11 mars. Ämneslärarutbildningen utreds och diskuteras. Tillsammans med Lunds universitets ledning planerar vi för ökade innovationsinsatser. Samarbeten med regionala aktörer ska leda till nya forskningsplattformar och att de som redan finns blomstrar. Campus vänner (näringslivets samverkans- och stipendieförening) ska dela ut medel och arrangera evenemang. Campus Open, vårt eget populärvetenskapliga forum, ska gå av stapeln för femte året i höst. Och så vidare. Detta samtidigt som den ”reguljära” utbildnings- och forskningsverksamheten rullar på.

Som vanligt är det fullt ös som gäller.

Det här inlägget postades i Campus Helsingborg, Helsingborg, Lunds universitet. Bokmärk permalänken.